Supa cu zdrente (sau reconditionata)

de adasev12 in Supe, 13 Oct 2011 | 8590 vizualizari

 

hahaha...am pus de-o supa de rosii ...am pregatit toate cele, da constat ca-mi lipseste grisul pt galuste...no...ce -i de facut? reconditionam supa...si mi-am amintit ca facea mama acasa o supica buna si o dregea cu ou batut...si iesea asa ca si cum ar avea zdrente ( adica carpe...pe la noi asa le zice, zdrente....)...de und eis denumirea supicii...asa ca am mers si eu pe acea directie si a iesit o supica zic eu chiar mai buna decat cea de rosii...deh, acu ce-as mai putea spune???

 

INGREDIENTE

  • tacamuri de pui ( 2 spete si 2 aripi am folosit eu)
  • 2 maini de ovaz
  • 2 oua
  • cam 800 g rosii oparite si curatate de pielita
  • 1 ceapa
  • telina radacina
  • 2 morcovi
  • patrunjel verde
  • sare, piper
  • faina 2 linguri
  • 2 linguri smantana de gatit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu zdrente (sau reconditionata):

Carnea am pus-o la foc si cand a inceput sa fiarba am spumat-o bine, apoi am adaugat ceapa si telina tocate marunt, un pic de sare si am lasat sa fiarba cam 20 minute. Am pasat  bine rosiile oparite si curatate de pielita si le-am pus in supa, apoi am pus si morcovul taiat mai lung. Am presarat 2 maini de ovaz ( f bun la gust, mai bun decat orezul) .

Am batut bine doua oua ca pentru omleta cu un praf de sare, apoi am adaugat 2 linguri de faina, a rezultat o compozitie subtirica, cam ca cea folosita la snitel. Cu o lingura am luat apoi compozitia si am presarat-o peste supa, lingura cu lingura, in fir, turnand mereu in locul unde fierbe supa. Imediat aceasta compozitie se incheaga si se ridica la suprafata.

Am ales sa fac aceste " zdrente" si nu galusti de faina, fiindca ies moi si dau consistenta supei...cele cu faina mai multa ies cam tari...asa supa rezultata are consistenta si e si gustoasa.

Am mai lasat pana a fiert si morcovul, cam 10 minute, apoi am adaugat smantana, am mai potrivit gustul cu putina vegeta , am amestecat bine si am oprit focul. Carnea am scos-o si am luat-o toata de pe oase, apoi am pus-o inapoi in supa. Am adaugat patrunjelul taiat si gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu zdrente (sau reconditionata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

MIUTA 1

13.10.2011, 21:48

adasev12 1

14.10.2011, 00:15

dana, alinutzika...

adasev12 1

14.10.2011, 00:15

mirela...merge
cris, miuta....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii si dovlecei cu taitei de casa